МДПУ репозиторій

Теоретичні аспекти розвитку виконавської уваги студентів-піаністів у процесі концертмейстерської підготовки

Власенко, Е. А. та Трушкіна, М. В. (2021) Теоретичні аспекти розвитку виконавської уваги студентів-піаністів у процесі концертмейстерської підготовки. Science and education: problems, prospects and innovations: abstracts of the 5th International scientific and practical conference., 1 (1). с. 356-361.

[img] Text
Власенко Трушкина.pdf

Скачати (1MB)

Резюме

У статті розглянуто теоретичні аспекти розвитку виконавської уваги студента-піаніста у процесі концертмейстерської підготовки, визначено педагогічні та психологічні, функції концертмейстера, окреслено вимоги до виконавської уваги концертмейстера (мобільність, швидкість і активність, концентрація, саморегуляція); зазначається що розвинена виконавська увага актуалізує набуття студентом високого рівня піаністичної майстерності, уміння вибудовувати «звукову вертикаль», уміння осягнути образну суть і форму твору та освоювати музичний текст, охоплюючи комплексно трьохрядкову і багаторядкову партитуру.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра інструментального виконавства та музичного мистецтва естради
Користувач, що депонує: Кафедра інструментального виконавства та музичного мистецтва естради
Дата внесення: 15 Лют 2021 13:32
Останні зміни: 15 Лют 2021 13:32
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11447

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу