МДПУ репозиторій

З досвіду співпраці ВНЗ та громадської організації щодо виховання громадянської активності здобувачів вищої освіти

Кучина, К. О. та Саєнко, Ю. О. (2019) З досвіду співпраці ВНЗ та громадської організації щодо виховання громадянської активності здобувачів вищої освіти. Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 17: Теорія і практика навчання та виховання (31). с. 99-105.

[img]
Перегляд
Text
стаття.pdf

Скачати (1MB) | Перегляд

Резюме

У статті розкривається досвід підготовки молоді до громадянської, політичної, культурної, соціальної активності. Виокремлено педагогічні умови організації спільної діяльності ВНЗ та громадської організації, спрямованої на формування громадянської активності особистості. Акцентується, що в сучасних умовах одним з чинників, що впливає на формування і розвиток соціальної активності молоді є функціювання громадських організацій, які спонукають до співпраці на благо міста, області, держави. Висвітлено досвід залучення студентської молоді до написання проектів соціального спрямування на грантовій основі, для розвитку суспільства та демократії України. Інноваційний шлях розвитку суспільства можна забезпечити, сформувавши покоління інноваційних людей, які мислять і працюють по-новому. Вищеозначене передбачає вирішення комплексу проблем, однією з яких є формування громадянської активності людини, яка має достатній рівень громадянських компетентностей, усвідомлює своє місце в економічних процесах, що відбуваються в суспільстві, вміє аналізувати соціально-економічну ситуацію, активно виконувати основні соціальні ролі, налагоджувати цивілізовані відносини, приймати виважені рішення.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1501 Початкова освіта
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра початкової і спеціальної освіти > Фахові видання
Користувач, що депонує: Кафедра початкової і спеціальної освіти Шевченко Ю.М.
Дата внесення: 29 Вер 2020 13:09
Останні зміни: 25 Трав 2021 11:50
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/10684

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу