МДПУ репозиторій

Вимоги до змісту професійної підготовки майбутніх інженерів-програмістів за скороченим терміном навчання в університетах

Крашеніннік, І. В. (2018) Вимоги до змісту професійної підготовки майбутніх інженерів-програмістів за скороченим терміном навчання в університетах. Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація системи взаємодії «вища освіта – ринок праці»: матеріали ХV Всеукр. наук.-метод. конф., (28 вересня 2018 р., Харків). с. 290-291.

[img]
Перегляд
Text
290-291.pdf - Опублікована Версія

Скачати (360kB) | Перегляд

Резюме

Однією з рис сучасного суспільства є постійні зміни, які відбуваються в усіх сферах його функціонування. Вони впливають і на освіту як важливий соціальний інститут, реакцією якої на ці виклики є сучасні освітні тренди: освіта впродовж життя, відкрита освіта, індивідуальні освітні траєкторії, академічна мобільність, застосування новітніх інформаційно-комунікаційних технологій тощо. Практична реалізація цих напрямів у закладах вищої освіти (ЗВО) і впровадження відповідних форм, методів і засобів навчання є надзвичайно складною справою через протиріччя між певною консервативністю зазначеної системи і мінливістю зовнішнього оточення. У зв’язку з цим надзвичайно актуальним є завдання щодо забезпечення ефективної взаємодії між вищою освітою й іншими соціальними інститутами (сімейними, економічними, політичними, культурними тощо). Розглядаючи у цьому аспекті взаємозв’язок між закладами вищої освіти і ринком праці, зазначимо, що він має бути гнучким і демократичним: потреби і очікування роботодавців мають враховуватися у процесі оновлення змісту і форм вищої освіти так, щоб забезпечувалося оптимальне поєднання фундаментальної і практико-орієнтованої підготовки студентів. Для досягнення цього підприємства мають долучатися до співпраці з конкретними вишами.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
Підрозділи: Факультет інформатики, математики та економіки > Кафедра інформатики і кібернетики
Користувач, що депонує: Кафедра інформатики і кібернетики
Дата внесення: 21 Вер 2020 12:12
Останні зміни: 21 Вер 2020 12:12
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/10660

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу