Арабаджи, Олена (2016) Вивчення та збереження національної кухні як важливого елемента нематеріальної культурної спадщини караїмів. Електронний облік: система впорядкування інформації та реєстрації елементів нематеріальної культурної спадщини: зб. наук. пр. за матеріалами наук.-практ. конф., (Київ, 10-11 листопада 2016 р.). pp. 4-6.
![Арабаджи ОС.pdf [thumbnail of Арабаджи ОС.pdf]](https://eprints.mdpu.org.ua/style/images/fileicons/text.png)
Арабаджи ОС.pdf
Download (670kB)
Abstract
Караїми (караї) – один із найдавніших народів, що проживає на території України, є нащадком тюркського племені узунів та аборигенного населення півострова Крим, що входило у VІІІ–X ст. до складу Хазарського каганату. Після розпаду каганату більшість караїмів залишилася в Причорномор’ї, із часом – у ХІІІ ст. частина народу була переселена до Галича і Луцька, а наприкінці X ІV ст. – до Литви.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | G Географія, Антропологія, Рекреація > GES Економічна та соціальна географія G Географія, Антропологія, Рекреація > GT Звичаї та традиції |
Divisions: | Природничо-географічний факультет > Кафедра туризму, соціально-економічної географії та краєзнавства |
Depositing User: | Users 31 not found. |
Date Deposited: | 28 Jan 2020 13:30 |
Last Modified: | 28 Jan 2020 13:30 |
URI: | https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/8536 |