Bogdan Khmelnitsky Melitopol State Pedagogical University

Інноваційний розвиток овочівницької галузі в умовах інтенсифікації виробництва

Грибова, Д. В. (2015) Інноваційний розвиток овочівницької галузі в умовах інтенсифікації виробництва. Економічний аналіз, 18 (2). pp. 142-145. ISSN 1993-0259

[thumbnail of ecan_2014_18(2)__20.pdf] Text
ecan_2014_18(2)__20.pdf

Download (624kB)

Abstract

Збільшення виробництва овочів, підвищення його економічної ефективності на сучасному етапі, можливі
лише на основі інноваційного розвитку галузі. Розвиток овочівництва необхідно в першу чергу
орієнтувати на ресурсо- і енергоощадну техніку і технологію. У статті обґрунтовано та розроблено
практичні рекомендації щодо інноваційного розвитку овочівницької галузі в умовах інтенсифікації
виробництва. Подальший ефективний розвиток овочівництва нерозривно пов'язаний з інвестиціями, без
яких неможлива інноваційна діяльність в овочевій галузі, про що переконливо свідчить досвід кращих
господарств АР Крим. Як показують дослідження, важливим напрямом інноваційного розвитку виявилось
використання насіння сортів і гібридів зарубіжної селекції, яке відзначається вищою окупністю порівняно
з вітчизняним. Винятково важливе значення в інноваційному розвитку овочівництва має використання
сучасних прогресивних технологій з механізованим збиранням врожаю. Так, використання збирального
комплексу врожаю під час вирощування цибулі дає економію матеріально-грошових витрат 3,1 тис. грн.
/га, скорочує час збирання в шість разів, зменшує трудомісткість процесу (замість 20 осіб працює тільки
чотири).

Item Type: Article
Subjects: H Суспільні науки > HB Економічна теорія
H Суспільні науки > HC Економічна історія і становище
H Суспільні науки > HG Фінанси
Divisions: Факультет інформатики, математики та економіки > Кафедра управління та адміністрування
Depositing User: Users 24 not found.
Date Deposited: 11 Sep 2019 11:55
Last Modified: 02 Oct 2019 05:52
URI: https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6484

Actions (login required)

View Item
View Item