Арабаджи, Олена (2016) Вивчення та збереження національної кухні як важливого елемента нематеріальної культурної спадщини караїмів. Електронний облік: система впорядкування інформації та реєстрації елементів нематеріальної культурної спадщини: зб. наук. пр. за матеріалами наук.-практ. конф., (Київ, 10-11 листопада 2016 р.). с. 4-6.
Text
Арабаджи ОС.pdf Скачати (670kB) |
Резюме
Караїми (караї) – один із найдавніших народів, що проживає на території України, є нащадком тюркського племені узунів та аборигенного населення півострова Крим, що входило у VІІІ–X ст. до складу Хазарського каганату. Після розпаду каганату більшість караїмів залишилася в Причорномор’ї, із часом – у ХІІІ ст. частина народу була переселена до Галича і Луцька, а наприкінці X ІV ст. – до Литви.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Теми: | G Географія, Антропологія, Рекреація > GES Економічна та соціальна географія G Географія, Антропологія, Рекреація > GT Звичаї та традиції |
Підрозділи: | Природничо-географічний факультет > Кафедра туризму, соціально-економічної географії та краєзнавства |
Користувач, що депонує: | Кафедра географії та туризму |
Дата внесення: | 28 Січ 2020 13:30 |
Останні зміни: | 28 Січ 2020 13:30 |
URI: | http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/8536 |
Виконати (потребує авторізації)
Перегляд елементу |