MDPU Repository

Вивчення та збереження національної кухні як важливого елемента нематеріальної культурної спадщини караїмів

Арабаджи, Олена (2016) Вивчення та збереження національної кухні як важливого елемента нематеріальної культурної спадщини караїмів. Електронний облік: система впорядкування інформації та реєстрації елементів нематеріальної культурної спадщини: зб. наук. пр. за матеріалами наук.-практ. конф., (Київ, 10-11 листопада 2016 р.). pp. 4-6.

[img] Text
Арабаджи ОС.pdf

Download (670kB)

Abstract

Караїми (караї) – один із найдавніших народів, що проживає на території України, є нащадком тюркського племені узунів та аборигенного населення півострова Крим, що входило у VІІІ–X ст. до складу Хазарського каганату. Після розпаду каганату більшість караїмів залишилася в Причорномор’ї, із часом – у ХІІІ ст. частина народу була переселена до Галича і Луцька, а наприкінці X ІV ст. – до Литви.

Item Type: Article
Subjects: G Географія, Антропологія, Рекреація > GES Економічна та соціальна географія
G Географія, Антропологія, Рекреація > GT Звичаї та традиції
Divisions: Природничо-географічний факультет > Кафедра туризму, соціально-економічної географії та краєзнавства
Depositing User: Кафедра географії та туризму
Date Deposited: 28 Jan 2020 13:30
Last Modified: 28 Jan 2020 13:30
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/8536

Actions (login required)

View Item View Item