МДПУ репозиторій

Вивчення та збереження національної кухні як важливого елемента нематеріальної культурної спадщини караїмів

Арабаджи, Олена (2016) Вивчення та збереження національної кухні як важливого елемента нематеріальної культурної спадщини караїмів. Електронний облік: система впорядкування інформації та реєстрації елементів нематеріальної культурної спадщини: зб. наук. пр. за матеріалами наук.-практ. конф., (Київ, 10-11 листопада 2016 р.). с. 4-6.

[img] Text
Арабаджи ОС.pdf

Скачати (670kB)

Резюме

Караїми (караї) – один із найдавніших народів, що проживає на території України, є нащадком тюркського племені узунів та аборигенного населення півострова Крим, що входило у VІІІ–X ст. до складу Хазарського каганату. Після розпаду каганату більшість караїмів залишилася в Причорномор’ї, із часом – у ХІІІ ст. частина народу була переселена до Галича і Луцька, а наприкінці X ІV ст. – до Литви.

Тип елементу : Стаття
Теми: G Географія, Антропологія, Рекреація > GES Економічна та соціальна географія
G Географія, Антропологія, Рекреація > GT Звичаї та традиції
Підрозділи: Природничо-географічний факультет > Кафедра туризму, соціально-економічної географії та краєзнавства
Користувач, що депонує: Кафедра географії та туризму
Дата внесення: 28 Січ 2020 13:30
Останні зміни: 28 Січ 2020 13:30
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/8536

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу