МДПУ репозиторій

Формування творчої активності школярів у процесі виконавської діяльності на уроках музичного мистецтва

Мержева, Лариса Федорівна (2022) Формування творчої активності школярів у процесі виконавської діяльності на уроках музичного мистецтва. Науковий вісник Мелітопольського державного педагогічного університету Серія: Педагогіка (28). с. 64-68.

[img] Text
Стаття_Мержева Л.Ф..pdf

Скачати (642kB)

Резюме

В статті з’ясовано формування творчої активності школярів у процесі виконавської діяльності на уроках музичного мистецтва, аналізуються методичні прийоми провідних вітчизняних вчених, музикантів, педагогів, розглядається теоретичний внесок українських композиторів-педагогів в сучасну систему шкільного музично-естетичного виховання, які вважали, що музичні знання школярі повинні отримувати через безпосереднє ознайомлення з художніми творами, через живе спілкування з музикою, а також виховання музичної культури школярів, яка охоплює художню діяльність учнів, розвиток музичних здібностей, ставлення до музики, активізацію творчих виявів. Визначені критерії та рівні сформованості творчої активності учнів у процесі музично-виконавської діяльності.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти
L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра теорії і методики музичної освіти та хореографії
Користувач, що депонує: Лариса Федорівна Мержева
Дата внесення: 28 Лист 2023 23:21
Останні зміни: 28 Лист 2023 23:21
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13278

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу