МДПУ репозиторій

Індивідуально-психологічні особливості інструменталістів як умова професійного розвитку майбутнього музиканта

Черняк, Євгенія та Котова, Ліна та Йоркіна, Надія (2023) Індивідуально-психологічні особливості інструменталістів як умова професійного розвитку майбутнього музиканта. Молодь і ринок (5). с. 128-133.

[img] Text (ІНДИВІДУАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ІНСТРУМЕНТАЛІСТІВ ЯК УМОВА ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ МАЙБУТНЬОГО МУЗИКАНТА)
282841-Текст статті-653419-1-10-20230630.pdf - Опублікована Версія

Скачати (574kB)

Резюме

У статті розглянуто особливості прояву біфункціональних асиметрій інструменталістів в різноманітних формах виконавської діяльності (концертний виступ, музична бесіда, технічний залік). Встановлено, що генетично обумов�лений виконавський тип інструменталіста розкривається в його професійній діяльності. Показано, що індивідуальні відмінності в поведінці, навченість, адаптивність, специфіка інтелектуальної та емоційної саморегуляції залежать від характеру просторово-часової організації мозку. Визначено, що особливості міжпівкульної організації у порівнянні з індивідуально-психологічними якостями музикантів у різних формах виконавської діяльності уможливлюють про�гнозування поведінки певних типів інструменталістів та окреслення професійної траєкторії розвитку виконавців.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра інструментального виконавства та музичного мистецтва естради > Фахові видання
Користувач, що депонує: Кафедра інструментального виконавства та музичного мистецтва естради
Дата внесення: 16 Жов 2023 19:52
Останні зміни: 16 Жов 2023 19:52
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13106

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу