МДПУ репозиторій

Стратегія сучасного розвитку України: синтез правових, освітніх та економічних механізмів. Розділ 3.1. Державна політика зарубіжних країн щодо соціальної інтеграції осіб з інвалідністю: досвід для України

Жорняк, А. М. та Подпльота, С. В. (2022) Стратегія сучасного розвитку України: синтез правових, освітніх та економічних механізмів. Розділ 3.1. Державна політика зарубіжних країн щодо соціальної інтеграції осіб з інвалідністю: досвід для України. Інший. ГО «Науково-освітній інноваційний центр суспільних трансформацій», Чернігів.

[img] Text
6_моногр_Жорняк_Подпльота_2022.pdf - Опублікована Версія

Скачати (290kB)

Резюме

У розділі вказано на те, що за останні роки соціальна політика багатьох розвинених країн світу стосовно осіб з інвалідністю зазнала значних змін. Відношення до осіб з інвалідністю, як до таких, яким потрібна постійна опіка, підтримка і допомога, і які не можуть жити активним суспільним життям, змінилося на відношення до них, як до повноправних членів суспільства, що мають рівні права нарівні з іншими громадянами країни. На основі розглянутих основних міжнародно-правових документів у сфері соціальної інтеграції осіб з інвалідністю, зокрема міжнародних актів Ради Європи та Європейського Союзу, виділено основні міжнародні принципи формування політики щодо осіб з інвалідністю. Розглянуто нормативне регулювання інтеграції осіб з інвалідністю у розвинених країнах світу. У розділі наголошено, що політика, направлена на соціальну інтеграцію людей з особливими потребами, потребує модернізації та удосконалення на всіх рівнях, включаючи діяльність органів місцевого самоврядування, національний та міжнародний рівень. Зазначено, що тільки в синергії та спільній праці, застосувавши спільні соціально-політичні інструменти, можливо досягти інклюзівного суспільства та досягти високих результатів в розвитку держави.

Тип елементу : Монографія (Інший)
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
Підрозділи: Філологічний факультет > Кафедра методики викладання германських мов
Користувач, що депонує: Кафедра методики викладання германських мов
Дата внесення: 02 Жов 2023 20:57
Останні зміни: 02 Жов 2023 20:57
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13077

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу