МДПУ репозиторій

Ґендерний складник розвитку системи соціального захисту в Україні

Верховод, І. С. та Леушина, О. А. (2021) Ґендерний складник розвитку системи соціального захисту в Україні. Інтелект ХХІ (1). с. 20-27.

[img] Text
Iнтелект_ХХI_№_1_2021-20-27.pdf

Скачати (583kB)

Резюме

У статті аналізуються чинники функціонування системи соціального захисту населення як відкритої, розалуженої, багаторівневої й багатофункціональної системи, спрямованої у своїй діяльності на підтримання індивідуально-суспільної рівноваги, активізацію соціально-економічного потенціалу й запобігання негативним наслідкам трансформаційних процесів та мінімізацію соціальних ризиків у суспільстві шляхом законодавчого, економічного, організаційного, управлінського та освітнього забезпечення гендерної рівності. Обґрунтовано використання для соціально-економічного аналізу системи соціального захисту низки категорій, в яких відображено сутність взаємовпливу економічної, соціальної, політичної, організаційної та правової підсистем системи соціального захисту населення та їхню роль у розвитку сталих суспільних відносин. На матеріалах законодавчих, правничих та інших галузевих джерелах досліджено засади інтегрування ґендерного підходу в державну політику України на міждержавному, національному і місцевому рівнях та дано оцінку дієвості державних та галузевих заходів щодо першочергової імплементації Директиви 79/7/ЄЕС про поступове запровадження принципу рівного ставлення до чоловіків та жінок у сфері соціального забезпечення. Виявлено основні проблемні аспекти впровадження механізмів соціального забезпечення, політики зайнятості, охорони здоров’я, що чинять суттєвий вплив на стан ґендерної рівності в Україні.

Тип елементу : Стаття
Теми: H Суспільні науки > HB Економічна теорія
Підрозділи: Факультет інформатики, математики та економіки > Кафедра економіки та готельно-ресторанного бізнесу > Фахові видання
Користувач, що депонує: Кафедра економіки та готельно-ресторанного бізнесу
Дата внесення: 01 Лист 2021 11:34
Останні зміни: 01 Лист 2021 11:34
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/12253

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу