МДПУ репозиторій

Особливості вибору шлюбного партнеру сучасною українською молоддю

Ідрісов, Б. А. (2021) Особливості вибору шлюбного партнеру сучасною українською молоддю. Габітус, 24 (24). с. 27-31. ISSN 2663-5208 (Прийнятий до публікації)

[img] Text (У статті розглядаються питання трансформації сімейно-шлюбних відносин і особливості переваг у виборі шлюбного партнера у сучасному студентському середовищі. Виклад основного матеріалу починається з опису розвитку класичної форми сім’ї і причин її тривалог)
Ідрісов _стаття.pdf

Скачати (315kB)
Офіційний URL: http://habitus.od.ua

Резюме

У статті розглядаються питання трансформації сімейно-шлюбних відносин і особливості переваг у виборі шлюбного партнера у сучасному студентському середовищі. Виклад основного матеріалу починається з опису розвитку класичної форми сім’ї і причин її тривалого існування. На основі раніше проведених досліджень, в яких сім’я розглядається в якості соціального ліфту, встановлено, що сучасна молодіжна сім’я складається з людей, які підтримують один одного соціально, економічно чи психологічно незалежно від наявності дітей і спільного житла. З метою визначення соціально-рольових очікувань студентів та їхніх переваг у виборі шлюбного партнера, а також, виділення можливих конфліктних позицій, у 2019-2021 роках було проведено локальне соціологічне дослідження, у якому брали участь 320 студентів МДПУ.

Тип елементу : Стаття
Теми: H Суспільні науки > HM Соціологія
Підрозділи: Факультет інформатики, математики та економіки > Кафедра соціології > Фахові видання
Користувач, що депонує: Ірина Семенюк
Дата внесення: 24 Черв 2021 18:31
Останні зміни: 24 Черв 2021 18:31
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/12017

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу