МДПУ репозиторій

Педагогічні умови становлення професійно-педагогічної культури концертмейстера закладу вищої освіти

Харченко, Ю. Т. (2020) Педагогічні умови становлення професійно-педагогічної культури концертмейстера закладу вищої освіти. Педагогіка мистецтва для збереження і розвитку психофізіологічного здоров’я та культурного зростання особистості впродовж життя. с. 164-167.

[img]
Перегляд
Text
Харченко тези наша конференція 2020.pdf

Скачати (117kB) | Перегляд

Резюме

Сучасна вища музична освіта України передбачає орієнтацію фахівців на високий рівень особистісно-професійного і творчого потенціалу. Нова освітня парадигма потребує вдосконалення професійної діяльності науково-педагогічних працівників, зокрема концертмейстерів. Відсутність системності у вирішенні проблеми становлення професійно-педагогічної культури концертмейстера, недостатня теоретична і методична розробленість проблеми пошуку оптимальних шляхів становлення його професійно-педагогічної культури визначають необхідність нових підходів до дослідження цієї проблеми. Оскільки під час професійної діяльності концертмейстера закладу вищої освіти поступово відбувається становлення його професійно-педагогічної культури, завданням стає аналіз і обґрунтування педагогічних умов, що забезпечують досягнення поставленої мети. З огляду на те, що фахова діяльність концертмейстера обумовлена психолого-педагогічною та музичновиконавською специфікою його роботи, найбільш важливим є виявлення умов, що сприяють забезпеченню готовності до виконання професійної творчої і музично-виконавської діяльності. Вибір підходів до означеної проблеми слід орієнтувати на пошук оптимальних методів і засобів з урахуванням особистісно-професійних якостей та особливостей фахової діяльності концертмейстера.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра теорії і методики музичної освіти та хореографії
Користувач, що депонує: Ю.Т. Харченко
Дата внесення: 09 Лют 2021 12:39
Останні зміни: 09 Лют 2021 12:39
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11427

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу