МДПУ репозиторій

Комплексний підхід до естетичного виховання дітей старшого дошкільного віку

Волкова, В. А. та Матрос, Н. В. (2020) Комплексний підхід до естетичного виховання дітей старшого дошкільного віку. Розвиток освіти, науки та бізнесу: результати 2020: тези доп. міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 3-4 грудня 2020 р., 1. с. 259-261.

[img]
Перегляд
Text
Волкова, Матрос_тези.pdf

Скачати (394kB) | Перегляд

Резюме

в естетичному вихованні у дошкільних закладах часто зберігається інформаційний підхід. Основна увага надається технології оволодіння засобами того або іншого виду мистецтва і мало часу присвячують головному – збагненню психологічних механізмів виникнення художнього образу і вивченню мови різних видів мистецтва як семантичного простору, в якому світ реальний відображається у всьому складному чуттєвому і смисловому різноманітті. Ми враховували, що освоєння дітьми способів вираження своєї індивідуальності у виконавській діяльності повинне проходити в процесі накопичення і «проживання» ними різноманітних емоційних станів, постійне «тренування» яких і дає нову якість – розвиток їх як творчої культурної і духовної особистості.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра дошкільної освіти і соціальної роботи
Користувач, що депонує: Кафедра дошкільної освіти і соціальної роботи
Дата внесення: 04 Січ 2021 10:28
Останні зміни: 04 Січ 2021 10:28
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11303

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу