МДПУ репозиторій

Соціальна онтологія політичної влади М. Фуко

Александров, Д. В. (2020) Соціальна онтологія політичної влади М. Фуко. Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія Історія. Філософія. Політологія (18). с. 66-69. ISSN 2707-0018

[img]
Перегляд
Text
Соціальна онтологія політичної влади.pdf

Скачати (688kB) | Перегляд

Резюме

Аналіз макрофізики влади прирівнюється до аналізу саме політичної влади, де у М.Фуко яскраво окреслюються три типи влади: суверенна влада, дисциплінарна влада та біо-влада. Кожна з них не тільки характерна для певних історичних періодів, що для Фуко як для історика було необхідною умовою їх позиціонування, але і в цілому визнаються тією константою, з якої держава створює єдиний комплекс політичної влади і який позначається М.Фуко як «governmentality» (мистецтво управляти). Протягом аналізу кожного з трьох типів влади розглядаються окремі концепти, які були притаманні саме їм: «гротеск влади», «паноптикум» та «біо-влада».

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: Александров Д. В. Соціальна онтологія політичної влади М. Фуко / Д. В. Александров // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія Історія. Філософія. Політологія. – Одеса, 2020. - № 18. - С. 66-69.
Теми: B Філософія. Психологія. Релігія > B Філософія (Загальне)
J Політологія > JA Політологія (Загальне)
J Політологія > JC Політична теорія
Підрозділи: Природничо-географічний факультет > Кафедра історії та археології
Користувач, що депонує: Кафедра філософії
Дата внесення: 23 Груд 2020 20:37
Останні зміни: 27 Жов 2021 08:55
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11226

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу