МДПУ репозиторій

Проблеми і перспективи використання рекреаційно- туристичних (бальнеологічних ресурсів і лікувальних грязей) ресурсів Якимівського району Запорізької області

Арсененко, І. А. та Байтеряков, О. З. та Донець, І. А. та Стецишин, М. М. (2015) Проблеми і перспективи використання рекреаційно- туристичних (бальнеологічних ресурсів і лікувальних грязей) ресурсів Якимівського району Запорізької області. Регіональні проблеми України: географічний аналіз та пошук шляхів вирішення. зб. наук. пр. за матеріалами VI Міжнар. наук.-практ. конф. ( 8-9 жовтня 2015р., м. Херсон). с. 9-11.

[img]
Перегляд
Text
Арсененко_Байтеряков_Донець_Стецишин.pdf

Скачати (465kB) | Перегляд

Резюме

Одним з перспективних напрямів господарського освоєння природного потенціалу Запорізької області є використання рекреаційно-туристичних ресурсів (РТР). Якимівський район займає площу 1,8 тис. км 2 , розташований на півдні Запорізької області. Зі сходу і південного сходу район омивається Молочним та Утлюцьким лиманами, на півдні - Азовським морем. Якимівський район володіє значним рекреаційно-туристичним потенціалом - вихід до Азовського моря, запаси таких цінних РТР, як мінеральні води і лікувальні грязі. Вивчення та аналіз їх якісного складу, запасів, тривалості комфортного періоду й інших властивостей показують, що їх територіальне поєднання сприяє розвитку курортно-санаторної сфери, масового оздоровчого відпочинку і туризму, включаючи морські подорожі уздовж узбережжя.

Тип елементу : Стаття
Теми: G Географія, Антропологія, Рекреація > GV Відпочинок
G Географія, Антропологія, Рекреація > GV Відпочинок > GVT Туризм
Підрозділи: Природничо-географічний факультет > Кафедра туризму, соціально-економічної географії та краєзнавства
Користувач, що депонує: Кафедра географії та туризму
Дата внесення: 08 Вер 2020 12:28
Останні зміни: 08 Вер 2020 12:28
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/10605

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу