МДПУ репозиторій

Альгоугруповання Сyanoprokaryotа солончаків Приазовського національного природного парку, (Україна) як об'єкт дослідницьких робіт для майбутніх фахівців у галузі біології та екології

Арабаджи-Тіпенко, Л. І. (2019) Альгоугруповання Сyanoprokaryotа солончаків Приазовського національного природного парку, (Україна) як об'єкт дослідницьких робіт для майбутніх фахівців у галузі біології та екології. Scientific and pedagogic internship «Problems and process of reforming education in the field of Natural Sciences in Ukraine and EU countries». с. 5-10.

[img]
Перегляд
Text
Альгоугруповання Сyanoprokaryotа солончаків ПНП як об'єкт дослідницьких робіт.pdf

Скачати (4MB) | Перегляд

Резюме

Неодмінною умовою екологічних досліджень є визначення взаємозвяязків між живими організмами та умовами середовища. При цьому вивчення рослинного покрову, що представляє єдність флори традиційно займає одне із головних місць в екологічних дослідженнях. Рослинність являє каркас наземних екосистем,її можна використовувати в якості індикатора певних умов середовища, включаючи оцінку наслідків антропогенного впливу. З метою формування глубоких і міцних знань фахівців в галузі екології і біології важливо показати ланцюг взаємоповязаних між собою причин і явищ, розглянути біологічне значення живих організмів у природі як наукової основи природохоронної діяльності людини. Такий підхід доцільно використовувати з метою розвитку провідних анатомо-фізіологічних та екологічних понять, зокрема під час аналізу видового складу водоростей макроскопічних розростань солончакових грунтів Приазовського національного природного парку під час "цвітіння". Екологія та біорізноманіття ціанопрокаріот ПНПП має тісний звязок із збереженням біологічного потенціалу та забезпеченням екологічної безпеки водних і грунтових екосистем.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
Q Наука > Екологія
Q Наука > Екологія > Біорізноманіття
Q Наука > Екологія > Охорона природи
Q Наука > QK Ботаніка
Підрозділи: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства
Користувач, що депонує: Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства
Дата внесення: 17 Лип 2020 10:49
Останні зміни: 17 Лип 2020 10:49
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/10428

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу