МДПУ репозиторій

Виховання як становлення сутності особистості в контексті феноменології та екзистенціалізму

Волков, О. Г. (2020) Виховання як становлення сутності особистості в контексті феноменології та екзистенціалізму. Інноваційні наукові дослідження у галузі педагогіки та психології (2). с. 49-51.

[img]
Перегляд
Text
Волков Виховання як становлення особистості (1).pdf

Скачати (296kB) | Перегляд

Резюме

Існування особистості передбачає її наявність тут і тепер, у конкретній ситуації, займаючи певне місце в світі. Сутність приймається як безпосередність присутності особистості. Виховання передбачає встановлення сутності та її втілення в присутності. При цьому необхідно відповісти на питання «хто є Я?". Своєрідність сутності особистості полягає в її багатовимірності, унікальності та неповторності, що обумовлює складність її виявлення. Її розуміння є наслідком усвідомлення особистістю свого місця в світі за допомогою інших. Присутність передбачає виконання. Те, що повинно здійснитися, постає для особистості як можливість зробити що небудь. Своєрідність особистості полягає в тому, яким чином вона бере на себе її виконання. У цьому аспекті виконання є здійснення належного.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра дошкільної освіти і соціальної роботи
Користувач, що депонує: Кафедра дошкільної освіти і соціальної роботи
Дата внесення: 07 Лип 2020 13:09
Останні зміни: 07 Лип 2020 13:09
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/10245

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу