МДПУ репозиторій

Нові аспекти соціально-культурного супроводу дитини з особливими освітніми потребами (у рамках реалізації громадського проекту “Академія сучасного дитячого мистецтва”)

Житнік, Т. С. (2019) Нові аспекти соціально-культурного супроводу дитини з особливими освітніми потребами (у рамках реалізації громадського проекту “Академія сучасного дитячого мистецтва”). Інклюзія в мистецькій освіті: виклики, практики, перспективи (1). с. 65-72.

[img]
Перегляд
Text
Житнік_Мелітополь 1.pdf

Скачати (424kB) | Перегляд

Резюме

У статті розкрито сутність та важливість створення інклюзивної освітнього простору у зв’язку з впровадженням інклюзії як в загальноосвітні навчальні заклади так і в початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади. Розкрито можливості реалізації соціальної активності суспільства та громадськості у вирішенні завдань щодо покращення умов для дітей з інвалідністю. А саме, використання громадського бюджету (партиципаторного бюджету) на місцевому рівні з метою демократизації процесу поліпшення умов для дітей з інвалідністю в умовах міст України. Представлено громадський проект (2018 рік), що пропонує вирішення відсутності безкоштовних закладів, в яких займаються професійним творчим розвитком та естетичним вихованням дітей з категорії малозабезпечених верств населення, вимушено переміщених осіб, діти з інвалідністю у сучасних техніках.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра дошкільної освіти і соціальної роботи
Користувач, що депонує: Кафедра дошкільної освіти і соціальної роботи
Дата внесення: 30 Черв 2020 10:18
Останні зміни: 30 Черв 2020 10:18
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/10214

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу